Å reise med lokalbuss i Agder

Å reise med lokalbuss i Agder

Skal jeg stige på foran? Kan jeg kjøpe billetten på bussen? Stopper bussen automatisk på holdeplassen? Se om du finner svaret på dine spørsmål her ..

Å reise kollektivt kan enkelte ganger være utfordrende. Selv en erfaren bussreisende kan enkelte ganger bli usikker når reisen går utenfor det vante området. Vi har satt sammen noen enkle tips som kan gjøre kollektivreisen enklere, før, under reisen og etter reisen.

bilde buss  - Klikk for stort bilde 

Før reisen

Den enkleste måten å planlegge reisen på er å benytte vår reiseplanlegger (kan også lastes ned som app AKT Reise). Reiseplanleggeren finner de beste reisealternativene, fra du står ved dørstokken til du kommer frem. Sanntidsinformasjon forteller deg når bussen er forventet å gå fra holdeplassen, slik at du lettere kan tilpasse din reise til ditt behov.

 

 

På holdeplassen

Bussen stopper kun på angitte holdeplasser. Husk å gi tegn når du ønsker at bussen skal stanse. Vær synlig slik at sjåføren ser deg, i alle årstider.

 

På bussen

En forhåndskjøpt billett er alltid den billigste måten å reise på, selv om det er mulig å kjøpe billett hos sjåføren, enten med bankkort eller kontant. Billetten må du alltid lese av på kortleseren som finnes ved sjåføren eller ved bakdøren i Kristiansandsområdet. Under reisen har du kontroll på hvor du befinner deg, ved å følge med på skjermer og holdeplassopprop fra bussens høyttalere. Trykk på stoppknappen for å gi signal før du kommer til holdeplassen. Forlat bussen via bakdøren.

Etter reisen

Av og til går ikke reisen helt som planlagt. Kanskje har du mistet noe ombord som du ønsker å få tilbake? Hvis bussen har vært forsinket kan du ha rett til å få dekket drosje eller kjøregodtgjørelse etter reisegarantiordningen.

 

Lurer du på noe annet om kollektivtilbudet på Agder? Kontakt oss på telefon 177, mandag - fredag kl 07:00-18:00.