Koronavirus

På linjer med utgangspunkt i Arendal og Froland er det kun lov å sitte på annethvert sete fra 08.03. Arendal har innført rødt nivå fra barnehager til videregående, mens Grimstad, Lillesand og Birkenes har rødt på videregående – gult på ungdomstrinnet. I Kristiansand skal munnbind benyttes i det offentlige rom innendørs av personer over 12 år. Rødt nivå på videregående skoler i Kristiansand og Vennesla og ungdomsskoler i Kristiansand. Se temasider med status og reiseråd

Å reise med lokalbuss i Agder

Å reise med lokalbuss i Agder

Skal jeg stige på foran? Kan jeg kjøpe billetten på bussen? Stopper bussen automatisk på holdeplassen? Se om du finner svaret på dine spørsmål her ..

Å reise kollektivt kan enkelte ganger være utfordrende. Selv en erfaren bussreisende kan enkelte ganger bli usikker når reisen går utenfor det vante området. Vi har satt sammen noen enkle tips som kan gjøre kollektivreisen enklere, før, under reisen og etter reisen.

Før reisen

Den enkleste måten å planlegge reisen på er å benytte vår reiseplanlegger (kan også lastes ned som app AKT Reise). Reiseplanleggeren finner de beste reisealternativene, fra du står ved dørstokken til du kommer frem. Sanntidsinformasjon forteller deg når bussen er forventet å gå fra holdeplassen, slik at du lettere kan tilpasse din reise til ditt behov.

 

 

På holdeplassen

Bussen stopper kun på angitte holdeplasser. Husk å gi tegn når du ønsker at bussen skal stanse. Vær synlig slik at sjåføren ser deg, i alle årstider.

 

På bussen

En forhåndskjøpt billett er alltid den billigste måten å reise på, selv om det er mulig å kjøpe billett hos sjåføren.

Etter reisen

Av og til går ikke reisen helt som planlagt. Kanskje har du mistet noe ombord som du ønsker å få tilbake? Hvis bussen har vært forsinket kan du ha rett til å få dekket drosje eller kjøregodtgjørelse etter reisegarantiordningen.

 

Lurer du på noe annet om kollektivtilbudet på Agder? Kontakt oss på telefon 177, mandag - fredag kl 07:00-18:00.