Hvilken billett lønner seg for meg?

Hvor regelmessig du reiser med buss, din alder og reiseavstand er noen av faktorene som er med på å avgjøre hvilke billettprodukter som passer deg. 

Gå direkte til vår prisveileder

bilde passasjer med mobiltelefon - Klikk for stort bildeAKT Billett

Er du i tvil om hvilken billett som passer ditt reisebehov? Periodebilletten vil ofte være den mest prisgunstige måten å reise på. I vår prisveileder viser vi deg hvor mange enkeltreiser du kan gjennomføre på enkeltbillet før periodebilletten lønner seg, utfra fra alder og reisestrekning.

Hvilken billett passer for meg?

En forhåndskjøpt billett er alltid den billigste måten å reise på, selv om det i Agder er mulig å kjøpe billett hos sjåføren, enten med bankkort eller kontant. Billetten må du alltid lese av på kortleseren som finnes ved sjåføren eller ved bakdøren i Kristiansandsområdet.

Prisveileder 

En periodebillett vil alltid være det mest prisgunstige alternativet hvis du reiser regelmessig. Nedenfor finner du en enkel prisveileder som fungerer som et hjelpemiddel som viser deg hvor mange enkeltreiser du kan gjennomføre før periodebilletten lønner seg, utfra fra alder og reisestrekning. 

Fremgangsmåte

  1. Du må først finne antall soner du reiser i vårt sonekart
  2. Velg så din alder i veiviseren
  3. Du får deretter presentert et resultat som viser hvor mange enkeltbilletter du kan kjøpe før en 30 dagers periodebillett blir et billigere alternativ, sett opp mot antall soner du reiser i.

Merk at det likevel kan finnes andre billettalternativer som kan passe for deg utfra alder og reisebehov.  Se generell prisinformasjon for billetter på Agder

Prisveileder - finn beste billett ut fra alder og reisehyppighet

Velg din aldersgruppe i oversikten nedenfor for å se når periodebilletten blir et rimeligere alternativ enn enkeltbilletten.

Hvor kan jeg kjøpe billetter på Agder

I tabellen nedenfor får du en enkel oversikt over hvor du kan kjøpe AKTs ulike billettprodukter. 

*For å kunne benytte AKT Nettbutikk må du først anskaffe et reisekort som du får gratis på våre kundesentre. Oversikt over kundesentre i AKT finner du her: AKT kundesentre


Hvis alle betalte med kontanter..........

I AKT jobber vi for at flest mulig skal forhåndskjøpe sine billetter. Det er billigere for deg som reiser samtidig som du hjelper bussen å holde rutetiden. Vanligvis vil et billettkjøp hos sjåfør medføre 3-4 ganger så lang betjeningstid enn om du hadde kjøpt billetten på forhånd, enten på reisekort eller som mobilbillett. Se hvorfor vi anbefaler deg å forhåndskjøpe billetten.