AKT Reiseplanlegger for Agder

Reiseplanleggeren kan lastes ned som mobilappen «AKT Reise» for Android og iPhone (gratis). I tillegg kan du planlegge reisen din her på websidene våre.

Les mer på denne siden:

Last ned AKT Reise-appen for hele Agder

I AKT Reise kan du søke opp avganger fra en spesifikk  holdeplass eller gjøre et reisesøk fra og til ulike adresser/holdeplasser. Du kan også få frem bussen "live" i kartvisning, slik at du har kontroll på om bussen virkelig er på vei til holdeplassen (se mer info lenger ned på siden). I reiseplanleggeren kan du også se hvor mye ledig kapasitet det er om bord på bussen du venter på. Du kan også enkelt legge til din Favorittholdeplass eller Favorittreise i reiseplanleggerappen. Favoritter legger du til ved å trykke på stjernesymbolet ved gjennomført reisesøk og du henter enkelt opp Favorittreisen din senere i knappen på bunn av mobilskjermen/appen.

Bilde som viser reiseappen AKT ReiseBilde som viser lenke til App Store AKT Reisebilde som viser lenken til Google Play AKT Reise

AKT reiseplanlegger på web

Du kan også planlegge reisen i reiseplanleggeren på websidene våre. I reiseplanleggeren her på våre websider kan du søke opp avganger fra en spesifikk holdeplass eller gjøre et reisesøk fra og til ulike holdeplasser/adresser. Du kan også utføre mer avanserte søk, hvor du kan spesifisere overgangstider, transportmidler osv. Dette finner du under knappen Avansert.

  • Reiseplanlegger = Søk fra og til en holdeplass/adresse, nå eller frem i tid
  • Avgangstider = Avgangsliste med sanntidsinformasjon fra én spesifikk holdeplass

AKT reiseplanlegger på web

bilde med reiseplanlegger - Klikk for stort bilde

Sanntidsinformasjon

Sanntidsvisningen på holdeplasskilt eller i reiseplanleggeren viser en prognose for når bussen er forventet å gå fra holdeplassen. På Agder gir nett- og mobilversjonene av reiseplanleggeren (inkludert mobilappen «AKT Reise») deg oppdatert sanntidsinformasjon for alle holdeplasser, slik at du får full oversikt over når bussen går fra ditt stoppested. Alle rutetider og ruteinformasjon i sanntid vil være merket med GUL farge i reiseplanleggeren. Alle bussavganger som busselskapene kjører på oppdrag for Agder kollektivtrafikk vises i sanntid. Unntaket er en del av bestillingsrutene som blir kjørt med ordinære taxibusser.   

OBS! Reiseplanleggeren "refresher" seg ikke automatisk.  Du må derfor refreshe nettsiden eller mobilen din jevnlig slik at rutetider og annen informasjon i sanntid alltid er oppdatert og ”live”.

Sanntidsinformasjon i reiseplanlegger, på holdeplasskilt og skjermer

Sanntid i reiseplanlegger

Sanntid på holdeplasskilt

sanntidsinformasjon på holdeplasskilt - Klikk for stort bilde

Sanntid om bord på bussen

Vil du vite mer om vårt sanntidssystem og hvordan vi bruker sanntidsinformasjon?

Lær mer om sanntidsinformasjon

Visning av buss "live" i kart i avgangslisten

Sanntidssystemet klarer ikke alltid å fange opp plutselige hendelser som skjer i trafikken og lage nye prognoser ut fra dette. I sentrumsområder kan eksempelvis bussene ofte bli sittende fast i en «rød bølge» i trafikklysene, eller det kan skje trafikkulykker som gjør at trafikken stopper opp og at minuttene teller sakte ned på sanntidsskjermen. I avgangslisten i reiseplanleggeren kan du få en bekreftelse på hvor bussen befinner seg og få en trygghet for at bussen faktisk er på vei til din holdeplass.  Les mer om visning av bussen live i kart

Slik får du frem visning av bussen i kart i AKT Reise

  • Søk opp avganger fra en holdeplass i AKT-Reise på ordinær måte
  • Trykk på knappen Kart
  • Du vil da se nøyaktig hvor din bussavgang befinner seg og at bussen beveger seg mot din holdeplass i kartet 

Merk at bussen ikke vil være synlig i kartet før bussen har startet kjøringen på den aktuelle turen/avgangen. I reiseplanleggeren på web vil bussene vises direkte i kartet for området du ønsker reiseinformasjon fra. 

Reise i resten av Norge?

Skal du reise i resten av Norge? Da anbefaler vi den nasjonale reiseplanleggeren fra Entur.

Gå til Entur