AKT Reiseplanlegger for Agder

AKT Reiseplanlegger for Agder

Reiseplanleggeren kan lastes ned som mobilappen «AKT Reise» for Android og iPhone (gratis).

Last ned AKT Reise-appen for hele Agder

I AKT Reise kan du søke opp avganger fra en spesifikk  holdeplass eller gjøre et reisesøk fra og til ulike adresser/holdeplasser. Du kan også få frem bussen "live" i kartvisning, slik at du har kontroll på om bussen virkelig er på vei til holdeplassen (se mer info lenger ned på siden). I reiseplanleggeren kan du også se hvor mye ledig kapasitet det er om bord på bussen du venter på. Du kan også enkelt legge til din Favorittholdeplass eller Favorittreise i reiseplanleggerappen. Favoritter legger du til ved å trykke på stjernesymbolet ved gjennomført reisesøk og du henter enkelt opp Favorittreisen din senere i knappen på bunn av mobilskjermen/appen.

 

 

 

Reise i resten av Norge

Skal du reise i resten av Norge? Bruk den nasjonale reiseplanleggeren fra Entur

bilde AKT Reise app - Klikk for stort bildeAvgangsliste med visning av kapasitet om bord

Reiseplanleggeren på web

I reiseplanlegger på web kan du søke opp avganger fra en spesifikk holdeplass eller gjøre et reisesøk fra og til ulike holdeplasser/adresser. Du kan også utføre mer avanserte søk, hvor du kan spesifisere overgangstider, transportmidler osv. Dette finner du under knappen Avansert.

  • Reiseplanlegger = Søk fra og til en holdeplass/adresse, nå eller frem i tid
  • Avgangstider = Avgangsliste med sanntidsinformasjon fra én spesifikk holdeplass

Reiseplanlegger på web

Reiseplanleggeren som mobiltilpasset tjeneste

Hvis du ikke ønsker å laste ned reiseplanlegger som app, kan du også benytte reiseplanleggeren tilpasset mobilskjermer. Du kan så laste denne ned denne til din mobilskjerm og benytte reiseplanleggeren tilnærmet som en app. Merk at du ikke får tilgang til alle tjenester som du gjør i appen, slik som nøyaktig stedslokalisering.

Mobiltilpasset utgave av reiseplanlegger 

Sanntid på nett og mobil

Sanntidsvisningen (på holdeplasskilt eller i avgangslisten i reiseplanleggeren) viser en prognose for når bussen er forventet å gå fra holdeplassen. På Agder gir nett- og mobilversjonene av reiseplanleggeren (inkludert mobilappen «AKT Reise») deg oppdatert sanntidsinformasjon for alle holdeplasser, slik at du får full oversikt over når bussen går fra ditt stoppested. Alle rutetider og ruteinformasjon i sanntid vil være merket med GUL farge i reiseplanleggeren. Alle bussavganger som busselskapene kjører på oppdrag for Agder kollektivtrafikk vises i sanntid. Unntaket er en del av bestillingsrutene som blir kjørt med ordinære taxibusser.   

OBS! Reiseplanleggeren "refresher" seg ikke automatisk.  Du må derfor refreshe nettsiden eller mobilen din jevnlig slik at rutetider og annen informasjon i sanntid alltid er oppdatert og ”live”.

Visning av buss "live" i kart i avgangslisten

Sanntidssystemet klarer ikke alltid å fange opp plutselige hendelser som skjer i trafikken og lage nye prognoser ut fra dette. I sentrumsområder kan eksempelvis bussene ofte bli sittende fast i en «rød bølge» i trafikklysene, eller det kan skje trafikkulykker som gjør at trafikken stopper opp og at minuttene teller sakte ned på sanntidsskjermen. I avgangslisten i reiseplanleggeren kan du få en bekreftelse på hvor bussen befinner seg og få en trygghet for at bussen faktisk er på vei til din holdeplass. Merk at visningen av buss i kart kun fungerer når du bruker avgangslisten fra holdeplassen. I reiseplanleggeren hvor du gjør rutesøk fra en holdeplass til en holdeplass vil du ikke få frem bussavgangen i kart.

Slik får du frem visning av bussen i kart i AKT Reise

  • Søk opp avganger fra en holdeplass i AKT-Reise på ordinær måte
  • Trykk på knappen Kart
  • Du vil da se nøyaktig hvor din bussavgang befinner seg og at bussen beveger seg mot din holdeplass i kartet 

Merk at bussen ikke vil være synlig i kartet før bussen har startet kjøringen på den aktuelle turen/avgangen.I reiseplanleggeren på web vil bussene vises direkte i kartet for holdeplassene du ønsker reiseinformasjon fra.