Enkeltbilletter

Enkeltbilletter er for deg som tar buss av og til. Kjøp enkeltbillett i AKT Billett, Entur-appen eller hos sjåføren. 

Innhold på denne siden

Pristabell

Pristabellen viser prisen for enkeltbilletter for barn, voksen, og honnør (pensjonist) kjøpt i AKT Billett eller om bord på bussen.

Pristabell enkeltbilletter 1. juli 2024

Pristabell enkeltbilletter 1. juli 2024
Antall soner FORHÅNDSKJØP Mobilbillett og Reisepenger for voksen FORHÅNDSKJØP Mobilbillett og Reisepenger for barn/honnør Kontantkjøp om bord for voksen Kontantkjøp om bord for barn/honnør
 1 36,- 18,- 62,- 31,-
 2 52,- 26,- 86,- 43,-
 3 103,- 52,- 171,- 86,-
 4 144,- 72,- 240,- 120,-
5 181,- 91,- 301,- 151,-
 Alle soner (6+) 218,- 109,- 363,- 182,-

Hvilke aldersgrupper gjelder billetten for?

  • Barn, 6 år til og med 17 år
  • Voksen, 18 år til og med 66 år
  • Honnør/pensjonist: fra 67 år eller med honnørkort fra NAV

Hvordan kan du kjøpe billetten?

Billetten selges i AKT Billett eller som papirbillett kjøpt ombord

​Du kan kjøpe følgende enkeltbilletter på Agder:

  • Enkeltbillett for barn, voksen, honnør (pensjonist) med reisepenger, mobilbillett, bankkort eller kontanter. Vernepliktige betaler barnepris for enkeltbillett i tjenesteperioden.
  • Prisene gjelder alle linjer som kjøres på oppdrag for Agder kollektivtrafikk. På nattbusser, flybusser og kommersielle ekspressbusser gjelder egne priser. Fra 1. juli 2024 kan du benytte den ordinære enkeltbilletten på nattbusser.
  • Enkeltbilletten er gyldig for reise innenfor sonen(e) billetten gjelder for. Siste påstigning må skje innenfor tidspunktet angitt på billetten. 90 minutter i første sone, deretter 30 minutter pr. nye sone. På Agder er 1 sone = 1 kommune. Eksempel: Kristiansand-Vennesla: 90 min + 30 min = 120 min (2 timer). Gjelder alle typer enkeltbilletter. 

*Også med bankkort
MERK! For reiser med enkeltbillett er alltid 1 sone = 1 kommune. 

Kjøp enkeltbillett med reisepenger

Reisepenger kan du bruke til å kjøpe billetter som erstatning for kontanter og er gyldig på alle busslinjer i hele Agder. Du kan bruke reisepenger som erstatning for kontanter til betaling for enkeltbilletter, Flexikort eller periodebilletter ombord på bussen. Betaling med reisepenger gir rabatt på enkeltbillett for barn, voksen og honnør (ikke rabatt på nattbuss) i forhold til kjøp kontant ombord. Les mer om Reisepenger

Sonekart

For å finne riktig pris på billetten må du først finne ut hvor mange soner du skal reise i fra sonekartet, før du finner prisen for antall soner i pristabellen.

Enkeltbilletter – for deg som tar buss sjeldent eller av og til

Husk at det alltid lønner det seg å forhåndsbetale bussreisen med AKT Billett fremfor å kjøpe enkeltbillett med kontanter eller bankkort på bussen. Forhåndskjøp sparer både tid og penger; bussen kommer fortere frem og du reiser rimeligere! AKT Billett eller reisepenger (på reisekortet) gir rabatt på enkeltbillett i hele Agder. 

Last ned AKT Billett-appen for hele Agder

Med AKT Billett-appen er det enkelt å forhåndskjøpe periodebilletter eller enkeltbilletter på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. NB! Periodebilletter har samme pris i AKT Billett og reisekort. På enkeltbilletter vil du oppnå over 40 % rabatt ved å bruke AKT Billett fremfor å kjøpe billett hos sjåfør. Du kan også kjøpe billetter til andre med funksjonen "Kjøp til andre" i appen.

bilde med lenker til appbutikkerbilde med lenke til app storebilde med lenke til google play

Pris fastsettes ut fra hvor mange soner du reiser i totalt (maks pris oppnås ved 6 soner). 

Billettyper, rabatter og reiseregler

Se hvilke rabatter som er knyttet til de ulike billettene til AKT. Hvor mye koster det eksempelvis å ta med sykkel, hund eller hele familien på bussen? Hva er overgangsreglene knyttet til de ulike billettypene?

Utsalgssteder for billetter

Sjekk hvor du kan kjøpe og oppdatere reiseprodukter/billetter for lokalbussene i Agder.

bilde passasjer med mobiltelefon - Klikk for stort bildeKjøp enkeltbillett med AKT Billett