Ny billettordning

1. juli 2024 får vi nytt billettsystem for kollektivtrafikken på Agder. For deg som reiser kollektivt vil dette kunne medføre større eller mindre endringer i hvordan du kjøper og reiser med billetter, alt avhengig av hvilke billetter du benytter. Blant annet vil vi få en ny nettbutikk som på sikt gjør det lettere å kjøpe og holde oversikt over og administrere billettene dine. I tillegg vil alle periodebilletter kunne kjøpes for 1 sone, 2 soner eller alle soner (gyldig i hele Agder)

illustrasjon tegnet figur banner ny billettordning - Klikk for stort bilde

Ingen større endringer før 1. juli 2024

Du trenger ikke å bytte ditt reisekort/busskort eller laste ned ny versjon av AKT Billett-appen, selv om vi innfører en ny billettordning 1. juli. 

  • Merk at frem til 1. juli 2024 skjer det ikke større endringer og du kan kjøpe og benytte billettene på bussen som vanlig.  Endringene som er beskrevet nedenfor gjelder hovedsakelig fra 1. juli 2024. 
  • Vær oppmerksom på at en ny Flexibillett i AKT Billett-appen etter planen vil være tilgjengelig fra midten av april 2024. Billetter du har gjenstående på ditt gamle Flexikort må brukes innen 1. juli 2024. 
  • Den gamle nettbutikken stenges også ned fra midten av juni 2024, frem til ny nettbutikk er tilgjengelig 1. juli 2024. 
  • Fra 1. juli kan du også benytte de ordinære billettene på nattbusser.

En ny billettordning

Fra 1. juli 2024 vil du kanskje reise litt annerledes på Agder. Vi innfører et nytt billettsystem som kan medføre endringer for deg som reiser kollektivt. Hvor store endringer det blir, avhenger av hvilke billetter du reiser med. Billettene ligger fra 1. juli i “skyen” gjennom nettbutikken, som på sikt gir større fleksibilitet i forhold til hvor du oppbevarer og administrerer reisebeviset, enten det er i AKT Billett-appen, på reisekort eller andre billettmedium. 

tegnet figur som symboliserer ny kunde - Klikk for stort bilde

De kjente kortleserne om bord på bussene vil forsvinne og erstattes av enklere kortlesere for reisekort foran hos sjåfør, som du må bruke for å “starte” en periodebillett, registrere/avlese andre billetter eller få utskrift/saldo på reisekortet fra sjåfør. 

Du vil fra 1. juli også oppleve mye større fleksibilitet i forhold til hvordan du kjøper periodebilletter, som nå kan kjøpes for 1 sone, 2 soner eller alle soner (gyldig i hele Agder), både på reisekort og AKT Billett-appen for alle alderskategorier. Reiser du av og til i Kristiansandsregionen kan du kjøpe den nye Flexibilletten i AKT Billett-appen, som en erstatning for det tradisjonelle Flexikortet som ikke selges på reisekort etter 1. juli. 

Billettutstyret om bord består av sjåførens billettmaskin, kortleser for avlesing av reisekort, samt betalingsautomat/kvitteringsskriver

Steg-for-steg-veiviser for hva endringene innebærer for deg

Er du usikker på om innføringen av det nye billettsystemet vil medføre endringer for deg? Nedenfor kan du se om innføringen av nytt billettsystem har betydning for deg og de billettene du vanligvis reiser med. Veiviseren tar deg gjennom steg for steg i forhold til hvilke billetter du reiser med. Prøv vår steg-for-steg-veiviser for å lettere få oversikt over hvilke endringer ny billettordning innebærer for deg

bilde som viser passasjer med mobiltelefon - Klikk for stort bilde

 

Spørsmål og svar om ny billettordning fra 1. juli 2024

Vi er klar over at innføringen av en ny billettordning kan innebære usikkerhet i forhold til hvilke billetter du kan kjøpe, hvordan du kan kjøpe billettene og hvordan du skal reise med billettene om bord på bussen. Den nye billettordningen trenger nødvendigvis ikke bety så store endringer for deg som kunde. Nedenfor har vi prøvd å gi svar på en del av spørsmålene som du kanskje har ved innføringen av den nye billettordningen.

Oppsummering av de største endringene

Nedenfor finner du en oppsummering av de største endringene fra 1. juli 2024