AKT Billett

Ta buss med mobilbillett i hele Agder! Med AKT Billett-appen er det enkelt å forhåndskjøpe periodebilletter eller enkeltbilletter på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. Fra april 2024 kan du også kjøpe Flexibillett 10 reiser for Kristiansandsregionen.

1. juli 2024 får vi nytt billettsystem for kollektivtrafikken på Agder.  Se mer informasjon om hva endringene eventuelt innebærer for deg 

Gå direkte til informasjon om:

Nyhet! Flexibillett er nå tilgjengelig i AKT Billett-appen

Fra midten av april kan du kjøpe Flexibilletten for Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland i AKT Billett-appen. Flexibilletten erstatter Flexikortet på reisekortet, som ikke vil være tilgjengelig etter 1. juli 2024. 

Les mer om Flexibilett i AKT Billett-appen

Last ned AKT Billett-appen for hele Agder

Med AKT Billett-appen er det enkelt å forhåndskjøpe periodebilletter eller enkeltbilletter. Periodebilletter har samme pris i AKT Billett og reisekort. På enkeltbilletter vil du oppnå over 40 % rabatt ved å bruke AKT Billett fremfor å kjøpe billett hos sjåfør.  Visste du at du også kan se ledige el-sparkesykler i Kristiansand i appen?

 

bilde med lenker til appbutikkerbilde med lenke til app storebilde med lenke til google play

Du kan kjøpe enkeltbilletter og periodebilletter i AKT Billett

Forhåndsbetaling med AKT Billett gir deg rabatt på enkeltbillett for barn, voksen og honnør  i forhold til om du hadde kjøpt enkeltbilletten ombord. For periodebillett er prisen den samme som om du hadde kjøpt periodebillett på reisekortet. Det er også mulig å kjøpe og oversende enkeltbilletter og periodebilletter til andre mobiltelefoner i appen. 

Enkeltbilletter:

Reiser du på enkeltbillett i AKT Billett oppnår du ca 40 % rabatt i forhold til enkeltbillett kjøpt ombord for:

 • Barn, 6 år til og med 17 år
 • Voksen,  18 år til og med 66 år
 • Honnør/pensjonist, fra 67 år eller med honnørkort fra NAV 

Se priser på enkeltbilletter

Periodebilletter:

For deg som reiser regelmessig. Du kan kjøpe

Flexibillett i Kristiansandsregionen

Fra midten av april 2024 kan du kjøpe Flexibilletten for Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland i AKT Billett-appen.

Nattbussbillett

Du kan også kjøpe nattbussbillett i Agder i AKT Billett-appen under Andre billetter i appen

Kundesenteret svarer: Kan jeg betale med Vipps i AKT Billett?

Se en liten video hvor kundesenteret forklarer hvordan du betaler mobilbilletten med Vipps

Vil du kjøpe og oversende billett til andre i mobilbilletten?

Merk at det ikke er tillatt å kopiere eller overføre billetter på annen måte enn gjennom den funksjonalitet som støttes av AKT Billett-appen til enhver tid.  Dette betyr at "screenshots" eller foto/video av andres billett ikke er tillatt for å kjøpe billett til andre. 

Det er mulig å kjøpe og oversende enkeltbilletter og periodebilletter til andre mobiltelefoner ved:

 • å stå i fanen for Billetter
 • trykk knappen "Ny billett"
 • velg "Kjøp til andre".

Er dette et gjentakende kjøp vil du finne en liste over de sist kjøpte billettene i skjermbildet. Hvis du skal kjøpe en billett til andre for første gang velger du Enkeltbillett eller Periodebillett i knappene øverst. Gjennomfør kjøp og betaling som vanlig. Ved å bekrefte kjøpet får du opp en liste med potensielle mottakernavn hvor du kan sende billetten. Husk at mottaker må ha AKT Billett installert på sin telefon. 

 Gjennomfør kjøp: 

 • Velg: «Ny billett»
 • Velg: «Kjøp til andre»
 • Velg: «Enkeltbillett» eller "Periodebillett"
 • Velg: «Soner/stoppesteder og antall reisende». Her taster du inn holdeplasser som mottaker skal reise fra/til eller sonen(e)/kommunen hvor mottaker skal reise.
 • Velg: «Neste»
 • Bekreft og gjennomfør kjøpet med valgt betalingsmetode. Du kan betale med bankkort eller Vipps.
bilde som viser hvordan kjøpe billett til andre - Klikk for stort bilde

Del billetten via SMS (skriv inn ønsket telefonnummer):

Når kjøpet er gjennomført får du valg om å sende den videre. Her kan du skrive inn mottakers telefonnummer og sende billetten som SMS. Fra mottaker åpner billetten via SMS må den tas i bruk innen 7 dager. For å hente billetten kan mottaker trykke på lenken som er sendt i SMS.

 • Enkeltbilletten er gyldig for reise innenfor sonen(e) billetten gjelder for. Siste påstigning må skje innenfor tidspunktet angitt på billetten. 90 minutter i første sone, deretter 30 minutter pr. nye sone. På Agder er 1 sone = 1 kommune.
 • Periodebilletten gjelder for et ubegrenset antall reiser i 30 dager innenfor gyldighetsområdet

Motta en bussbillett

For å motta billett fra avsender må mottaker ha lastet ned mobilbilletten AKT Billett på sin mobiltelefon. Følg lenken til AKT Billett for å komme til nedlasting av AKT Billett. 

 • Trykk på lenken i mottatt SMS
 • Trykk «Hent billett»
 • Trykk på «Start billett nå» når du skal gå på bussen
 • Trykk deretter på «Kontroll», da kommer det opp en QR kode. Denne QR-koden holdes foran billettmaskinen i bussen til det kommer et godkjentsignal og displayet lyser grønt.

Med periodebillett på AKT Billett-appen kan du få et varsel før billetten utløper og eventuelt må fornyes. Dette velges som egen funksjon under "Innstillinger" i mobilappen. I en kontrollsituasjon må du kunne fremvise billetten til kontrollør, det er derfor viktig å ha tilstrekkelig strøm på mobiltelefonen under hele reisen.

Husk at du må lese av mobilbillettens QR-kode på kortleseren ved hver ny påstigning! 

Hvordan lese av mobilbilletten om bord på bussen

Bilde som viser mobilbilett med QR-kode - Klikk for stort bildeTrykk frem QR-koden på knappen Kontroll i mobilbilletten
bilde som viser avlesing av QR-kode på kortleser på buss - Klikk for stort bildeHold QR-koden mot det nederste vinduet i billettleseren
bilde som viser at mobilbiletten er korrekt avlest på bussen - Klikk for stort bildeNår billetten er riktig avlest kommer et grønt lys i displayet

Kundesenteret svarer: Kan jeg overføre mobilbilletten fra en gammel mobiltelefon til en ny mobiltelefon?

Se en liten video hvor kundesenteret forklarer hvordan du overfører mobilbilletten din til en ny mobiltelefon.

Spørsmål og svar om AKT Billett

Lurer du på hvordan du skal reise med mobilbilletten AKT Billett. Husk at du må laste ned billetten før du går på bussen ved holdeplassen og lese av moblibillettens QR-kode ombord på bussen når du går på.

Betingelser for bruk av AKT Billett

Hva skjer i en eventuell billettkontroll når man har kjøpt en mobilbillett. Hvis du ikke kan vise billetten din, regnes det som å reise uten gyldig billett. Du kan i lenken nedenfor se hvilke krav og ansvar som stilles til deg som har kjøpt en mobilbillett i forhold til å ha tilstrekkelig batterimengde, datastrøm etc.

Betingelser for bruk av AKT Billett

Les mer om AKT Billett og personvern

 

Utsalgssteder for billetter

Sjekk hvor du kan kjøpe og oppdatere reiseprodukter/billetter for lokalbussene i Agder.