Pris for sykkel, barnevogn, rullestol og annet reisegods

Hva koster det å ha med sykkel, barnevogn, rullestol og annet reisegods på bussen?

Sjåføren har ansvar for din sikkerhet

bilde å reise med dyr på lokalbuss - Klikk for stort bildeDu kan ta med hund gratis på bussen, men ikke løve

  

Merk at bussjåføren har ansvar for passasjerenes sikkerhet og er pålagt å holde rømningsveiene frie. Bussens dører, midtgang og nødutganger må derfor ikke sperres. Sjåføren avgjør om din rullestol, barnevogn eller annet reisegods får plass eller ikke. Vi ber om forståelse for disse plassbegrensningsreglene. Bussene er ikke utstyrt med sitteputer for barn som er for store for de fastmonterte barnestolene i forstadsbussene (busser i Klasse 2). Sitteputer må derfor medbringes av den enkelte reisende som har behov for dette. Les mer om hvordan du kan reise barnevogn, sykkel, rullestol og annet reisegods her

Priser

Sykkel, barnevogn, sparkstøtting og rullestol:

Gratis. Ikke garantert plass, sjåføren avgjør. Situasjonsbetinget.

Hund:

Gratis. Ikke garantert plass, sjåføren avgjør. Situasjonsbetinget. Hunder skal sitte på gulvet eller fanget, ikke på setet. Dyr befordres når de ikke er til sjenanse for andre passasjerer, og det er plass på transportmidlet. Førerhund/politihund skal alltid befordres. Dyr skal være underlagt eierens kontroll (i bånd, bur eller lignende). Alle gjenstander og dyr  befordres under den reisendes eget ansvar.

Reisegods: 

Gratis. Reisende kan fritt ta med lett håndterlige gjenstander (håndbagasje) med samlet vekt inntil 20 kg for hver reisende. Ski, barnevogner og lignende må holdes eller plasseres slik at de ikke kan falle over ende.

Andre priser og rabatter 

Nedenfor finner du andre priser og rabatter som omfatter deg som reiser kollektivt på Agder.