Hva er AKT Svipp?

Hva er AKT Svipp?

AKT Svipp er en samkjøringstjeneste som kun kjører på bestilling fra deg. 

Hva er AKT Svipp

AKT Svipp er et prøveprosjekt som er opprettet for å forbedre transporttilbudet og gi nye reisemuligheter reisende i ulike områder på Agder. Tilbudet på AKT Svipp varierer fra kommune til kommune, men felles er at AKT Svipp en samkjøringstjeneste, uten fast ruteplan, men som baserer seg på at turene forhåndsbestilles. Kunden har likevel stor fleksibilitet i forhold til bestillingstidspunkt, hentetidspunkt og servicenivå. 

Les om Jorhild som fikk et nytt liv med AKT-Svipp

I dag finnes AKT Svipp som prøveprosjekt i Vågsbygd og Arendal. Les mer om de ulike tilbudene:

AKT Svipp i Vågsbygd

AKT Svipp i Arendal

illustrasjon av passasjer som hentes med Svipp - Klikk for stort bilde  

Samkjøringstjenesten AKT SVIPP

 • AKT Svipp kjøres med egne minibusser
 • Du kan maksimalt bestille en reise 1 uke frem i tid og du kan maksimalt ha 10 aktive bestillinger om gangen.
 • Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, om du har behov for assistanse til bæreposer og lignende eller har med ulike hjelpemiddel som rullator, rullestol etc.
 • Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og kjører deg dit du skal innenfor området hvor du kan reise med AKT Svipp

Bestill reise i AKT Svipp

Du har flere ulike alternative måter å bestille en reise i AKT Svipp på. Du kan bestille reise:

 • NYHET! Bestillingsløsning på svipp.akt.no
 • i appen som heter "AKT Svipp", last ned AKT Svipp fra App-store eller Google play. Merk at appen vil fases ut i løpet av september 2022 og bli erstattet av bestillingsløsningen svipp.akt.no 
 • på websiden for bestilling AKT Svipp 
 • eller på telefon 907 16 815

Bestill en reise med AKT Svipp

illustrasjon hentested - Klikk for stort bildeMerk at du uansett bestillingsmåte må ha en telefon som minimum kan motta SMS, slik at vi kan holde kontakt med deg angående gjeldende bestilling, henting og eventuelt andre meldinger knyttet til bestillingen. Du vil på din telefon få melding om statusen på din bestilling med tidspunkter for henting og oppmøte (uavhengig av hvilken bestillingsmåte du foretrekker).  Vi anbefaler likevel at du har en smarttelefon (uavhengig av type/leverandør) for å kunne levere best mulig tjeneste til deg. Bestillingsappen for AKT Svipp fungerer både for Androidtelefoner og IOS (iphone, ipad)

Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn. Du kan derfor regne med at det også er andre med på reisen/bussen, eller at andre blir plukket opp senere på turen.

 • Vær klar til oppsatt hentetidspunkt. Er transporten forsinket, blir du varslet om dette på din telefon.
 • Husk å beregne god tid dersom du har en avtale til et gitt tidspunkt. Reiseruten legges opp etter øvrige bestillinger som kommer inn.
 • Sjåførene på AKT Svipp er ordinære sjåfører i busselskapene som kjører på oppdrag for AKT. Du vil derfor kunne møte forskjellige sjåfører fra tur til tur.

Priser

En Svipptur koster det samme som en vanlig bussreise innenfor samme sone. Vær oppmerksom på at AKT Svipp i Vågsbygd og Arendal er forbeholdt honnørreisende. Du kan også reise videre på den ordinære kollektivtrafikken på vanlige betingelser med billettene du kjøper for Svipp-turen. Les mer om billettyper, rabatter og reiseregler

Kundesenteret svarer: Hva er AKT Svipp?

Se en liten video fra kundesenteret som forklarer hva AKT Svipp er.