Hva er AKT Svipp?

AKT Svipp er et prøveprosjekt som er opprettet for å forbedre transporttilbudet og gi nye reisemuligheter reisende i ulike områder på Agder. AKT Svipp er en samkjøringstjeneste som kun kjører på bestilling fra deg. Vi henter deg der du er og kjører deg dit du skal.

logo akt svipp - Klikk for stort bilde

Hva er AKT Svipp

Tilbudet på AKT Svipp varierer fra kommune til kommune, men felles er at AKT Svipp er en samkjøringstjeneste som baserer seg på at turene forhåndsbestilles. Kunden har likevel stor fleksibilitet i forhold til bestillingstidspunkt, hentetidspunkt og servicenivå. I enkelte områder er AKT Svipp et tilbud kun for honnørreisende, i andre områder er tilbudet åpent for alle. 

Bestill en reise i AKT Svipp

I dag finnes AKT Svipp som prøveprosjekt i forskjellige kommuner på Agder, med ulike målgrupper og tilbud i de enkelte kommunene. Les mer om hvor og hvordan du kan reise med AKT Svipp

Oversiktskart over hvor AKT Svipp tilbys på Agder i dag

Kartet illustrerer hvor du finner AKT Svipp i ulike områder på Agder. Tilbudene på AKT Svipp varierer fra kommune til kommune i forhold til hvem som kan benytte tilbudet og hvilke dager og tidspunkt tilbudet er tilgjengelig. Klikk i kartet for å få mer informasjon om tilbudet i kommunen du søker. For nøyaktige avgrensninger i områdene hvor AKT Svipp kan benyttes, se bestillingsløsningen svipp.akt.no

Samkjøringstjenesten AKT SVIPP

 • AKT Svipp kjøres med egne minibusser eller drosjer
 • Du kan maksimalt bestille en reise 1 uke frem i tid og du kan maksimalt ha 10 aktive bestillinger om gangen.
 • Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, om du har behov for assistanse til bæreposer og lignende eller har med ulike hjelpemiddel som rullator, rullestol etc.
 • Bussen henter deg hjemme til avtalt tid, og kjører deg dit du skal innenfor området hvor du kan reise med AKT Svipp
 • AKT Svipp er en samkjøringstjeneste, som innebærer at det kan komme flere passasjerer på bussen under turen din. Husk å beregne god tid dersom du har en avtale til et gitt tidspunkt. Reiseruten legges opp etter øvrige bestillinger som kommer inn underveis. 
 • I enkelte områder er AKT Svipp kun for honnørreisende, i andre områder er det åpent for alle. 

Bestill en reise i AKT Svipp

Du har flere ulike alternative måter å bestille en reise i AKT Svipp på. Du kan bestille en Svipp-tur i:

 • Bestillingsløsning på svipp.akt.no
 • eller på telefon 907 16 815

Bestill en reise med AKT Svipp

Minstekrav: Telefonen din må minimum kunne motta SMS

Merk at du uansett bestillingsmåte må ha en telefon som minimum kan motta SMS, slik at vi kan holde kontakt med deg angående gjeldende bestilling, henting og eventuelt andre meldinger knyttet til bestillingen. Du vil på din telefon få melding om statusen på din bestilling med tidspunkter for henting og oppmøte (uavhengig av hvilken bestillingsmåte du foretrekker). 

Anbefaling: Smarttelefon

Vi anbefaler likevel at du har en smarttelefon (uavhengig av type/leverandør) for å kunne levere best mulig tjeneste til deg. 

Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn. Du kan derfor regne med at det også er andre med på reisen/bussen, eller at andre blir plukket opp senere på turen.

 • Vær klar til oppsatt hentetidspunkt. Er transporten forsinket, blir du varslet om dette på din telefon.
 • Husk å beregne god tid dersom du har en avtale til et gitt tidspunkt. Reiseruten legges opp etter øvrige bestillinger som kommer inn.
 • Sjåførene på AKT Svipp er ordinære sjåfører i busselskapene som kjører på oppdrag for AKT. Du vil derfor kunne møte forskjellige sjåfører fra tur til tur.

Hvordan bestille en reise i bestillingsløsningen svipp.akt.no

Se nærmere informasjon om hvordan du bestiller en reise i svipp.akt.no

Last ned og legg til ikon på hjemskjermen på din mobiltelefon

Du kan også enkelt laste ned og legge til svipp.akt.no som ikon på hjemskjermen på din mobiltelefon, slik at du alltid har løsningen lett tilgjengelig (på samme måte som dine nåværende apper). Se nærmere informasjon om hvordan legge svipp.akt.no til på hjemskjermen på din mobiltelefon. 

Priser

En Svipptur koster det samme som en vanlig bussreise innenfor samme sone. Vær oppmerksom på at AKT Svipp i Vågsbygd og Arendal er forbeholdt honnørreisende. Du kan også reise videre på den ordinære kollektivtrafikken på vanlige betingelser med billettene du kjøper for Svipp-turen. Les mer om billettyper, rabatter og reiseregler

Kundesenteret svarer: Hva er AKT Svipp?

Se en liten video fra kundesenteret som forklarer hva AKT Svipp er.