Koronavirus

Det anbefales nå å bruke munnbind på kollektivtransport hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand. Se gjeldende reiseråd

 

AKT Nettbutikk, fyll på reisekortet

AKT Nettbutikk, fyll på reisekortet

Nettbutikk hvor du kan kjøpe billettprodukter for hele Agder. For å benytte nettbutikken må du allerede ha et reisekort.

AKT Nettbutikk - Klikk for stort bilde AKT Nettbutikk

I nettbutikken kan du kjøpe periodebilletter, Flexikort og fylle på Reisepenger på reisekortet ditt. I tillegg kan du lese av saldo for gjenstående dager på periodebilletten, resterende reiser på Flexikortet eller gjenstående verdi på Reisepenger. Du bruker ditt vanlige reisekort, du trenger ikke et eget reisekort for nettbutikken. Merk at det ikke er mulig å kjøpe enkeltbilletter i nettbutikken. Når du har gjennomført kjøpet i nettbutikken, leser du av billetten på bussens kortleser som vanlig. 

For å kunne benytte AKT Nettbutikk må du ha et reisekort som du får gratis på våre kundesentre. 

MERK! Kjøpet i nettbutikken kan ikke garanteres å kunne benyttes på bussen før neste dag kl 05.00. Dette fordi billettmaskinene i bussene ikke er online til enhver tid og dermed ikke mottar kjøpet fra nettbutikken direkte. Meldingen "Billetten lastes ned, vennligst vent  i bussens kortleser betyr at reiseproduktet lastes til busskortet når busskortet aktiveres på kortleseren om bord på bussen.

Ny eller gammel bruker?

  • Nye brukere kan enkelt opprette brukerkonto ved registrere personalia under "Opprett brukerkonto"  
  • Dersom du allerede har brukerkonto i nettbutikken, fyll inn brukernavn/passord, deretter velg "Logg inn"

Logg inn i AKT Nettbutikk

Du kan bruke AKT Nettbutikk på to ulike måter:

  1. Du kan enten gå direkte til AKT Nettbutikk her Vær oppmerksom på at URL til nettbutikken ligger utenfor AKT-domenet. Adressen til nettbutikken ser slik ut:  https://admin.api.fara.no/fs-webshop-client/#/login?pta=AKT.
  2. Eller gjøre handelen i AKT Nettbutikk i vinduet nedenfor:

​Bruk reisekortet på bussen

I vår nettbutikk kan du oppdatere de fleste periodebilletter og Flexikort, samt fylle på Reisepenger på reisekortet ditt. Når du har gjennomført kjøpet i nettbutikken, må du laste ned kjøpet til reisekortet på bussens kortleser, før du leser av billetten på bussens kortleser som vanlig. Kjøpet i nettbutikken kan ikke garanteres å kunne benyttes på bussen før neste dag kl 05.00 (som oftest tidligere), grunnet at bussenes billettmaskiner ikke er online til enhver tid og kan ta i mot kjøpet fra nettbutikken direkte.

Tips for å bruke nettbutikken:

I nettbutikken kan du kjøpe periodebilletter, Flexikort eller fylle på Reisepenger på ditt reisekort. 

Periodebilletter/Flexikort:

Når du skal kjøpe periodebilletter/Flexikort, må du i nettbutikken bruke knapp for "Kjøp Produkter" 

I nettbutikken kan du på reisekortet ditt kjøpe periodebillettene 30-dagersbillett (barn, ungdom, ung voksen, voksen og honnør), 180-dagersbillett (for voksen 30–66 år) eller Flexikort for Kristiansandsområdet (10/20 reiser). Du kjøper periodebilletter ved å velge knappen "Kjøp produkt". 

Merk at du i nettbutikken har stor fleksibilitet, ved at du kan velge fra-til hvilke soner (kommuner) din periodebillett skal gjelde. 

Reisepenger

Når du skal fylle på Reisepenger, må du i nettbutikken bruke knapp for "Fyll på"

I nettbutikken kan du fylle på reisepenger på busskortet. Reisepenger er penger du fyller på reisekortet. Reisepenger kan du bruke istedenfor kontanter og er gyldig på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. Du betaler for påfyllingen med bankkort (Visa/MasterCard). Du fyller på Reisepenger ved å velge knappen "Fyll på".

På bussen kan du dermed kjøpe enkeltbilletter, periodebilletter og Flexikort med Reisepenger. 

Slik bruker du nettbutikken (video):

Sjekk saldo og gjenstående dager

I nettbutikken kan du holde oversikt over gjenstående dager på periodebillettene, slik at du kan kjøpe ny periode i god tid før den gamle perioden utløper. Du taper ingen dager ved å kjøpe neste periode før foregående er utløpt. På Flexikortet finner du gjenstående reiser (men merk at oversikten ikke tar med dagens gjennomførte reiser, men at dette først kommer med i oversikten neste dag). Du får også opp gjenstående verdi på dine Reisepenger, slik at du enkelt kan holde oversikt over gjenstående beløp