AKT Nettbutikk, fyll på reisekortet

Nå kan du betale med Vipps i nettbutikken.

Nå kan du velge om du vil betale med Vipps eller bankkort i nettbutikken! 

AKT Nettbutikk, fyll på reisekortet

Nettbutikk hvor du kan kjøpe billettprodukter for hele Agder. For å benytte nettbutikken må du allerede ha et reisekort som du får gratis på våre kundesentre.

AKT Nettbutikk - Klikk for stort bildeKjøp periodebilletter, Flexikortreiser eller fyll på reisepenger på reisekortet i AKT Nettbutikk

Gå direkte til innlogging AKT Nettbutikk

I nettbutikken kan du kjøpe periodebilletter, Flexikort og fylle på Reisepenger på reisekortet ditt. I tillegg kan du lese av saldo for gjenstående dager på periodebilletten, resterende reiser på Flexikortet eller gjenstående verdi på Reisepenger. Du bruker ditt vanlige reisekort, du trenger ikke et eget reisekort for nettbutikken. Merk at det ikke er mulig å kjøpe enkeltbilletter i nettbutikken. Når du har gjennomført kjøpet i nettbutikken, leser du av billetten på bussens kortleser som vanlig. 

Nå kan du betale med Vipps i nettbutikken 

vippslogo - Klikk for stort bilde

For å kunne benytte AKT Nettbutikk må du ha et reisekort som du får gratis på våre kundesentre. 

MERK! Kjøpet i nettbutikken kan ikke garanteres å kunne benyttes på bussen før neste dag kl 05:00. Dette fordi billettmaskinene i bussene ikke er online til enhver tid og dermed ikke mottar kjøpet fra nettbutikken direkte. Meldingen "Billetten lastes ned, vennligst vent"  i bussens kortleser betyr at reiseproduktet/billetten lastes ned til busskortet når busskortet avleses på kortleseren om bord på bussen.

Ny eller gammel bruker?

 • Nye brukere/førstegangsbrukere kan enkelt opprette brukerkonto ved registrere personalia under "Opprett brukerkonto"  
 • Dersom du allerede har brukerkonto i nettbutikken, fyll inn brukernavn/passord, deretter velg "Logg inn"

Logg inn i AKT Nettbutikk

Du kan bruke AKT Nettbutikk på to ulike måter:

 1. Du kan enten gå direkte til AKT Nettbutikk her Vær oppmerksom på at URL til nettbutikken ligger utenfor AKT-domenet. Adressen til nettbutikken ser slik ut:  https://admin.api.fara.no/fs-webshop-client/#/login?pta=AKT.
 2. Eller gjøre handelen i AKT Nettbutikk i vinduet nedenfor:

AKT Nettbutikk:

Tilgjengelighetserklæring AKT Nettbutikk

Defekt eller ødelagt reisekort?

Hvis du har defekt eller ødelagt reisekort vil du få hjelp til å overføre billetter til nytt reisekort på et av våre kundesentre.

Bruk reisekortet på bussen

 • Det kan ta noe tid fra du fyller på reisekortet ditt i nettbutikken til det er oppdatert i billettmaskinen i bussene, rett og slett fordi bussenes billettmaskiner ikke er online til enhver tid. Fyll derfor opp i god tid før du skal reise med bussen.
 • Vi anbefaler deg å fylle på reisekortet hos et av våre kundesentre eller på bussen dersom det er mindre enn 5 timer til du skal ta bussen. 
 • Etter påfylling i nettbutikken vil det stå "på vei til kortet". Det betyr at produktet er fylt på reisekortet, og vil bli oppdatert når du leser av kortet på bussen.

I vår nettbutikk kan du oppdatere de fleste periodebilletter og Flexikort, samt fylle på Reisepenger på reisekortet ditt. Når du har gjennomført kjøpet i nettbutikken, må du laste ned kjøpet til reisekortet på bussens kortleser, før du leser av billetten på bussens kortleser som vanlig. Kjøpet i nettbutikken kan ikke garanteres å kunne benyttes på bussen før neste dag kl 05.00 (som oftest tidligere), grunnet at bussenes billettmaskiner ikke er online til enhver tid og kan ta i mot kjøpet fra nettbutikken direkte. 

Tips for å bruke nettbutikken:

I nettbutikken kan du kjøpe periodebilletter, Flexikort eller fylle på Reisepenger på ditt reisekort. Du betaler enten med Vipps eller kredittkort.

Bilde som viser kjøp i nettbutikken - Klikk for stort bildeVelg enten knappen for Kjøp periodebilletter/Flexikort eller knappen for Fyll på reisepenger

Kjøp periodebilletter/Flexikort:

 • Når du skal kjøpe periodebilletter/Flexikort, må du i nettbutikken bruke knapp for "Kjøp periodebilletter/Flexikort" 
 • I nettbutikken kan du på reisekortet ditt kjøpe periodebillettene 30-dagersbillett (barn, ungdom, ung voksen, voksen og honnør), 180-dagersbillett (for voksen 30–66 år) eller Flexikort for Kristiansandsområdet (10/20 reiser). Du kjøper periodebilletter ved å velge knappen "Kjøp produkt". 
 • Merk at du i nettbutikken har stor fleksibilitet, ved at du kan velge fra-til hvilke soner (kommuner) din periodebillett skal gjelde. 

Fyll på Reisepenger:

 • Når du skal fylle på Reisepenger, må du i nettbutikken bruke knapp for "Fyll på Reisepenger"
 • I nettbutikken kan du fylle på reisepenger på busskortet. Reisepenger er penger du fyller på reisekortet. Reisepenger kan du bruke istedenfor kontanter og er gyldig på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. Du betaler for påfyllingen med Vipps eller bankkort (Visa/MasterCard). Du fyller på Reisepenger ved å velge knappen "Fyll på".

På bussen kan du dermed kjøpe enkeltbilletter, periodebilletter og Flexikort med Reisepenger. 

Hva betyr "på vei til kortet"?

billetten er lastet ned - Klikk for stort bilde

Meldingen "På vei til kortet" i nettbutikken betyr at produktet er lagt inn i systemet og blir oppdatert når du legger ditt reisekort på kortleseren i bussen ved ombordstigning. Husk at det er lurt å holde reisekortet litt lenger over kortleseren etter oppfylling, slik at produktet blir hentet opp til reisekortet. Et grønt lys viser at billetten er lastet korrekt opp til reisekortet. Når reisekortet har blitt lest av, får billettsystemet tilbakemelding om at kortet er aktivert og statusen blir oppdatert i nettbutikken.

Slik bruker du nettbutikken (video):

Merk at i videoen vises knappen "Kjøp periodebilletter/Flexikort" som "Kjøp produkt" og "Fyll på Reisepenger" som "Fyll på". 

Sjekk saldo og gjenstående dager

I nettbutikken kan du holde oversikt over gjenstående dager på periodebillettene, slik at du kan kjøpe ny periode i god tid før den gamle perioden utløper. Du taper ingen dager ved å kjøpe neste periode før foregående periode er utløpt. På Flexikortet finner du gjenstående reiser (men merk at oversikten ikke tar med dagens gjennomførte reiser, men at dette først kommer med i oversikten neste dag). Du får også opp gjenstående verdi på dine Reisepenger, slik at du enkelt kan holde oversikt over gjenstående beløp

Kundesenteret svarer: Hvordan kan jeg sjekke saldoen på reisekortet mitt?

Se en liten video hvor kundesenteret forklarer hvordan du enkelt kan sjekke gjenstående dager/verdi på reisekortet.