Prisjustering fra 1. februar 2024

1. februar 2024 endres prisene på AKTs billettprodukter på ordinære ruter. På nattbusser, flybusser og kommersielle ekspressbusser gjelder egne priser som ligger utenfor de ordinære fylkesbaserte takstregulativene til AKT.

Innhold på denne siden

Du kan gå direkte til innholdet ved å klikke på lenkene

Prisjustering – for hele Agder

Gjennomsnittlig økes prisene på våre periodebilletter med 4,3 % i 2024. Dette er adskillig lavere enn den ordinære prisveksten i samfunnet. I tillegg er AKT gjennom statsbudsjettet tildelt 20 millioner kroner til reduserte priser, øremerket Kristiansandsområdet. Prisjusteringen ellers har generelt fokus på at det fortsatt skal være mer lønnsomt å forhåndsbetale reisen, fremfor å kjøpe enkeltbillett hos sjåfør. På enkeltbilletter vil rabatten på mobilbillett og reisepenger utgjøre tilnærmet 40 % av prisen for billetten kjøpt ombord. Periodebilletter og enkeltbilletter kan du kjøpe i AKT Billett-appen eller på reisekort.

bilde av person som holder mobilbillett - Klikk for stort bilde

Priser fra 1. februar 2024

Nedenfor finner du oversikt over de nye prisene på periodebilletter, enkeltbilletter og Flexikort fra 1. februar 2024. 

Last ned prisplakat fra 1. februar 2024

Ønsker du heller en enkel oversikt over de nye prisene fra 1. februar 2024? Last ned prisplakat i pdf (PDF, 132 kB)

Sonekart

For å finne riktig pris må du vite hvor mange soner du skal reise i. Prisen for en bussreise beregnes ut fra antall soner en passerer. På Agder regnes én kommune som én sone. 

Når du har funnet riktig antall soner i sonekartet kan du se prisene i pristabellene for enkeltbillett og periodebillett. Du betaler for maks 6 soner ved bruk av enkeltbillett og maks 3 soner for periodebillett voksen.

Pristabeller

Nedenfor finner du pristabeller for de ulike billettene våre.

 

bilde husk å ha gyldig billett under hele reisen - Klikk for stort bilde

Forhåndskjøpt enkeltbillett lønner seg:

På enkeltreiser lønner det seg å forhåndskjøpe enkeltreisen med AKT Billett (mobilbillett) eller reisepenger, fremfor å kjøpe billett ombord. Gjennomsnittlig vil du få 40 % rabatt ved å forhåndskjøpe enkeltbilletten i AKT Billett eller ved å benytte reisepenger på reisekortet, fremfor å kjøpe billetten hos sjåfør. 

Øremerkede midler til Kristiansandsområdet i statsbudsjettet:

I statsbudsjettet for 2024 er Kristiansand, sammen med en del andre byområder i Norge, tildelt 20 millioner kroner i øremerkede midler til reduserte billettpriser. Prisreduksjonen vil fokuseres på Flexikort og 30 dagers periodebilletter og vil være av ubestemt varighet. Det finnes derfor egne billetter/produkter/priser, som kun er gyldig i Kristiansandsområdet:

  • Barn (6-17 år)
  • Ungdom (18-19 år)
  • Ung voksen (20-29 år)
  • Voksen (30-66 år, også som 180 dagers periodebillett)
  • Honnør (+ 67 år)
  • Student Kristiansandsområdet (20-29 år)

Hvorfor justeres prisene årlig?

Se en liten video hvor kundesenteret forklarer hvorfor prisene må justeres årlig.

Last ned AKT Billett-appen for hele Agder

Med AKT Billett-appen er det enkelt å forhåndskjøpe periodebilletter eller enkeltbilletter på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. NB! Periodebilletter har samme pris i AKT Billett og reisekort. På enkeltbilletter vil du oppnå over 40 % rabatt ved å bruke AKT Billett fremfor å kjøpe billett hos sjåfør. 

bilde med lenker til appbutikkerbilde med lenke til app storebilde med lenke til google play