Se bussen "live" i kart

Se bussen "live" i kart

Med visningen av avgangen "live" i kart kan du få en bekreftelse på hvor bussen befinner seg og trygghet for at bussen virkelig er på vei til din holdeplass.

Sanntidssystemet klarer ikke alltid å fange opp plutselige hendelser som skjer i trafikken og lage nye prognoser ut fra dette. I sentrumsområder kan bussene ofte bli sittende fast i en "rød bølge" i trafikklysene, eller det kan skje trafikkulykker som gjør at trafikken stopper opp og at minuttene teller sakte ned på sanntidsskjermen. Da kan det være godt å se hvor bussen faktisk befinner seg. 

buss i kart - Klikk for stort bildeSe bussen live i kart 

Visning av buss i kart:

Med visningen av avgangen i kart kan du se hvor bussen befinner seg "live" i kartet og få en trygghet for at bussen er på vei til din holdeplass. Merk at visningen av buss i kart kun fungerer når du bruker avgangslisten fra holdeplassen. I reiseplanleggeren hvor du gjør rutesøk fra en holdeplass til en holdeplass vil du ikke få frem bussavgangen i kart. Buss i kart får du frem både i appen AKT Reise og i reiseplanleggern på våre websider

Last ned AKT Reise-appen: Slik får du frem bussen "live" i kart:

  • Søk opp avganger fra en holdeplass i AKT-Reise på ordinær måte
  • Trykk på knappen Kart
  • Du vil da se nøyaktig hvor din bussavgang befinner seg og at bussen beveger seg mot din holdeplass i kartet (NB! videoen viser en bussavgang før ruteendringen i Kristiansand 19. august 2019).

 Merk at bussen ikke vil være synlig i kartet før bussen har startet kjøringen på den aktuelle turen/avgangen!