Flexibillett i AKT Billett

Fra midten av april kan du benytte Flexibilett med 10 klipp/reiser på AKT Billett-appen for reiser i  Kristiansandsregionen. 

tegnet figur som symboliserer ny kunde - Klikk for stort bilde

 

Nyhet: Flexibillett i AKT Billett-appen

Fra midten av april kan du kjøpe Flexibilletten for Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland i AKT Billett-appen. Flexibilletten erstatter dagens Flexikort 10/20 klipp på reisekortet, som stenges for salg 10. juni. 

Merk at som en del av den nye “skyløsningen” vil en ny Flexibillett etter planen igjen kunne kjøpes på reisekort fra 1. juli. Du kan bruke ditt gamle reisekort også etter 1. juli men Flexikortklippene som er kjøpt på det gamle billettsystemet før 1. juli kan ikke benyttes på det nye billettsystemet etter 1. juli. 

Les om AKT Billett-appen

 • Flexibilletten på AKT Billett-appen kan kjøpes med 10 reiser/klipp 
 • Flexibilletten er uavhengig av alderskategori (kun én pris)
 • Flexibilletten finner du under knappen NY BILLETT i AKT Billett-appen
 • Pris for 10 klipp = kr 260,-
 • Overgangstid gjelder 60 minutter fra første påstigning. 
 • Flexibillettens QR-kode med kontrollbilde kan ikke avleses på bussens kortleser, hverken før eller etter 1. juli
bilde som illustrerer busskortlesere som ikke lenger benyttes - Klikk for stort bildeFlexibillettens QR-kode kan ikke avleses på bussens kortleser
 • Hvordan reise med gyldig Flexibillett på bussen i Kristiansand/Vennesla: 
  • Flexibilletten må aktiveres før du går på bussen. På busser hvor det er lov å bruke begge dører ved påstigning, trenger du ikke å vise billetten til sjåfør ved påstigning (det er bare å sette seg), du kan også bruke bakdøren når du går på bussen. Benytter du busser hvor du må bruke fremdøren internt Kristiansand må du vise billettens kontrollbilde til sjåfør.
 • Hvordan vise billetten på bussen i Lillesand, Birkenes og Iveland:  
  • Flexibilletten må aktiveres før du går på bussen. Vis billettens kontrollbilde/QR-kode til sjåfør ved påstigning, her står det hvor lang tid før billetten utløper. 

Gjenstående reiser på dagens Flexikort (reisekort) må benyttes innen 1. juli 2024. Alternativt må du hende deg til kundesenteret i Kristiansand for å finne løsninger for overføring av resterende verdi

bilde som viser passasjer som viser mobilbillettens kontrollbilde - Klikk for stort bildeVis Flexibillettens kontrollbilde med QR-kode til sjåfører utenfor Kristiansand/Vennesla

Hvordan kjøpe og reise med Flexibillett i AKT Billett-appen

Flexibilletten må du selv “klippe ned” og aktivere før du går om bord på bussen. På busser i Kristiansand/Vennesla kan du gå på bussen uten å vise billetten til sjåfør. I Lillesand, Birkenes og Iveland må du fremvise Flexibilllettens kontrollbilde/QR-kode til sjåfør ved påstigning, for å vise at det er kjøpt en Flexibillettreise på riktig dato/tidspunkt.

Vær alltid beredt for at det kan komme billettkontroll, du må derfor “klippe ned” en reise før du går om bord på bussen.

Hvor er Flexibilletten gyldig?

Flexibilletten er gyldig for reiser i Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland