Flexibillett i AKT Billett

Fra midten av april kan du benytte Flexibilett med 10 klipp/reiser på AKT Billett-appen for reiser i Kristiansandsregionen. Gammel Flexikort i Kristiansandsregionen (10/20 klipp) blir (midlertidig) ikke lenger å finne på Reisekort etter 1. juli. 

illustrasjon tegnet figur banner ny billettordning - Klikk for stort bilde

Nyhet: Flexibillett i AKT Billett-appen

Fra midten av april kan du kjøpe Flexibilletten for Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland i AKT Billett-appen. Flexibilletten erstatter dagens Flexikort på reisekortet. 

Merk at som en del av den nye “skyløsningen” vil en ny Flexibillett etter planen igjen kunne kjøpes på reisekort fra 1. juli. Du kan bruke ditt gamle reisekort også etter 1. juli men Flexikortklippene som er kjøpt på det gamle billettsystemet før 1. juli kan ikke benyttes på det nye billettsystemet etter 1. juli. 

Les om AKT Billett-appen

 • Flexibilletten på AKT Billett-appen kan kjøpes med 10 reiser/klipp 
 • Flexibilletten er uavhengig av alderskategori (kun én pris)
 • Flexibilletten finner du under knappen NY BILLETT i AKT Billett-appen
 • Pris for 10 klipp = kr 260,-
 • Overgangstid gjelder 60 minutter fra første påstigning. 
 • På bussen i Kristiansand/Vennesla: 
  • Du trenger ikke vise billetten til sjåfør ved påstigning (det er bare å sette seg), du kan også bruke bakdøren når du går på bussen. Flexibilletten må aktiveres før du går på bussen.
 • På bussen i Lillesand, Birkenes og Iveland:  
  • Vis billettens kontrollbilde/QR-kode til sjåfør ved påstigning, her står det hvor lang tid før billetten utløper. Flexibilletten må aktiveres før du går på bussen.

Gjenstående reiser på dagens Flexikort (reisekort) må benyttes innen 1. juli 2024. Alternativt må du hende deg til kundesenteret i Kristiansand for å finne løsninger for overføring av resterende verdi

tegnet figur som symboliserer ny kunde - Klikk for stort bilde

Hvordan kjøpe og reise med Flexibillett i AKT Billett-appen

Flexibilletten må du selv “klippe ned” og aktivere før du går om bord på bussen. På busser i Kristiansand/Vennesla kan du gå på bussen uten å vise billetten til sjåfør. I Lillesand, Birkenes og Iveland må du fremvise Flexibilllettens kontrollbilde/QR-kode til sjåfør ved påstigning, for å vise at det er kjøpt en Flexibillettreise på riktig dato/tidspunkt.

Vær alltid beredt for at det kan komme billettkontroll, du må derfor “klippe ned” en reise før du går om bord på bussen.

 

bilde av kvinne som viser frem QR-kode på mobilbilletten - Klikk for stort bildeVis billettens kontrollbilde med QR-kode til sjåføren utenfor Kristiansand/Vennesla

Hvor er Flexibilletten gyldig?

Flexibilletten er gyldig for reiser i Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland