Bli sett i mørket

Ved å bruke refleks gjør du det lettere for våre sjåfører å se deg i tide. Vi anbefaler derfor at du på denne årstiden har refleks eller en mobiltelefon som er synlig for sjåføren.

I de mørke vintermånedene kan mange holdeplasser og veistrekninger bli en smule mørke selv! Vi vil at du skal skinne i mørket,  ha derfor en refleks synlig mens du venter på bussen. Da blir det enklere for våre sjåfører å se deg. Vi anbefaler derfor at du på denne årstiden har refleks eller en mobiltelefon som gjør at du enkelt kan gi signal til sjåføren om at du vil være med bussen. Det gjør det lettere for våre sjåfører å få øye på deg!

Mangler du refleks? Kom innom et av våre kundesentre og få en gratis refleks!

Refleks er en billig forsikring for deg som ferdes langs veien

Husk å gjøre deg godt synlig når du er ute og går i den mørke årstiden.  Bruk noen minutter på å feste refleks på jakker og bagger - da har du én ting mindre å huske på i hverdagen og er tryggere i mørket! 

Trygg Trafikk anbefaler at du 

  • bruker reflekser som beveger seg når du går
  • fester dem i knehøyde
  • gjerne bruker to reflekser for å være synlig fra alle kanter

Refleksvest er ferskvare

Bruker du refleksvest blir du enda mer synlig. Merk at hvis du har vasket en refleksvest 20 ganger eller mer, så er ikke reflekseffekten like god lenger. Det samme gjelder om du har refleksvester som du bruker mye og som er 2-3 år gamle. Da er det lurt å kjøpe en ny refleksvest.

Se flere reflekstips fra Trygg Trafikk

Illustrasjon bli sett bruk refleks - Klikk for stort bilde