Hvordan betale for reisen under koronasituasjonen

Hvordan betale for reisen under koronasituasjonen

Vi anbefaler at du alltid har en forhåndskjøpt billett før du reiser med bussen for å minimere direkte kontakt mellom sjåfør og passasjer.

Gyldig billett

Det er mulig å kjøpe billett ombord på bussen, men ikke med kontanter. Passasjeren er selv ansvarlig for å ha gyldig billett. Husk at du må vise gyldig billett i en eventuell billettkontroll. I Kristiansandsområdet anbefaler vi at du benytter bakdør og leser av forhåndskjøpt billett på kortleseren ved bakdøren. 

les av kortet - Klikk for stort bilde
AKT Nettbutikk - Klikk for stort bilde

Forhåndskjøp billetten før du stiger på bussen

  • Du kan kjøpe enkeltbilletter og periodebilletter i appen AKT Billett
  • Du kan kjøpe periodebilletter og fylle på reisepenger i AKT Nettbutikk. I Kristiansandsområdet kan du også kjøpe Flexikort (10 reiser/20 reiser i Kristiansandsområdet) i AKT Nettbutikk).

Våre kundesenter har ordinære åpningstider hvor du kan kjøpe periodebilletter og Flexikort (og legge inn Autoreise).

Last ned AKT BILLETT-appen for hele Agder

Med AKT Billett-appen er det enkelt å forhåndskjøpe periodebilletter eller enkeltbilletter på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. 

Last ned fra App Store - Klikk for stort bilde last ned fra Google Play - Klikk for stort bilde

Kjøpe billett ombord på bussen, betal kontaktløst

Det er mulig å lese av busskort/mobilbillett foran hos sjåfør eller kjøpe billett med bankkort ombord. Ingen kontantbetaling. Du kan benytte deg av «kontaktløs betaling» på betalingsterminalene om bord i bussene.  Alle nye bankkort som blir utstedt har nå mulighet for kontaktløs betaling. Med kontaktløst bankkort trenger du ikke å taste kode eller å sette bankkortet inn i betalingsterminalen ved mindre kjøp under kr 200,- Ved beløp over kr 200,- må betalingen bekreftes ved pinkode.

Følgende billetter kan du kjøpe med bankkort hos sjåfør:

  • Periodebilletter
  • Enkeltbilletter
  • Flexikort i Kristiansandsområdet
  • Fylle på reisepenge på reisekortet

Vi anbefaler likevel å ha gyldig billett før du går om bord –dette for å minimere direkte kontakt mellom sjåfør og passasjer.