Koronavirus

Smitte på linje 100 21.07. Frivillig registrering av reisende på linje 170, seterestriksjoner i Setesdal. Se temasider med status og reiseråd

Hvordan betale for reisen under koronasituasjonen

Hvordan betale for reisen under koronasituasjonen

Vi anbefaler at du alltid har en forhåndskjøpt billett før du reiser med bussen for å minimere direkte kontakt mellom sjåfør og passasjer.

Gyldig billett

Det er mulig å kjøpe billett ombord på bussen, men ikke med kontanter. Passasjeren er selv ansvarlig for å ha gyldig billett. Husk at du må vise gyldig billett i en eventuell billettkontroll. I Kristiansandsområdet anbefaler vi at du benytter bakdør og leser av forhåndskjøpt billett på kortleseren ved bakdøren. 

les av kortet - Klikk for stort bilde
AKT Nettbutikk - Klikk for stort bilde

Forhåndskjøp billetten før du stiger på bussen

  • Du kan kjøpe enkeltbilletter og periodebilletter i appen AKT Billett
  • Du kan kjøpe periodebilletter og fylle på reisepenger i AKT Nettbutikk. I Kristiansandsområdet kan du også kjøpe Flexikort (10 reiser/20 reiser i Kristiansandsområdet) i AKT Nettbutikk).

Våre kundesenter har ordinære åpningstider hvor du kan kjøpe periodebilletter og Flexikort (og legge inn Autoreise).

Last ned AKT BILLETT-appen for hele Agder

Med AKT Billett-appen er det enkelt å forhåndskjøpe periodebilletter eller enkeltbilletter på alle linjer i hele Agder som kjøres på oppdrag for AKT. 

Last ned fra App Store - Klikk for stort bilde last ned fra Google Play - Klikk for stort bilde

Kjøpe billett ombord på bussen, betal kontaktløst

Det er mulig å lese av busskort/mobilbillett foran hos sjåfør eller kjøpe billett med bankkort ombord. Ingen kontantbetaling. Du kan benytte deg av «kontaktløs betaling» på betalingsterminalene om bord i bussene.  Alle nye bankkort som blir utstedt har nå mulighet for kontaktløs betaling. Med kontaktløst bankkort trenger du ikke å taste kode eller å sette bankkortet inn i betalingsterminalen ved mindre kjøp under kr 200,- Ved beløp over kr 200,- må betalingen bekreftes ved pinkode.

Følgende billetter kan du kjøpe med bankkort hos sjåfør:

  • Periodebilletter
  • Enkeltbilletter
  • Flexikort i Kristiansandsområdet
  • Fylle på reisepenge på reisekortet

Vi anbefaler likevel å ha gyldig billett før du går om bord –dette for å minimere direkte kontakt mellom sjåfør og passasjer.