Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

 • AKT Nettbutikk

  Oppdater busskortet ditt.

  AKT Nettbutikk
 • AKT Billett-app

  Forhåndskjøp enkeltbilletter.

  AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger
Billettkontroll

Billettkontroll

Det gjennomføres jevnlig billettkontroller blant våre reisende. Husk å ha med gyldig billett eller busskort under hele reisen, også hvis du bytter buss. Alle våre busskort er upersonlige og ikke tilknyttet navn/person, kun alder. Hvis du ikke har gyldig billett/busskort er gebyret kr 750,-

 

Ekstratakst


 • Passasjerer som ikke kan fremvise gyldig billett / elektronisk busskort ved billettkontroll, må betale et gebyr/ekstratakst på kr 750. Dersom du har krav på rabatterte ordninger, må dette kunne dokumenteres (eksempelvis med aldersbevis, studentkort, honnørkort sammen med aldersbevis med bilde o.l.). 
Studenter + 30 år


 • Studenter som reiser på studentkort, og ved billettkontroll ikke kan vise gyldig studentbevis må betale gjeldende ekstratakst. Studentbeviset må inneholde dokumentasjon av betalt semesteravgift. For å ha rett til studentkort må du være registrert som fulltidsstudent ved et studiested som er tilknyttet Studentsamskipnaden i Agder (SiA).
Forfalskning eller urettmessig bruk av kort


 • Forsøk på forfalskning av billetter eller urettmessig bruk av andres kort, vil medføre anmeldelse og inndragning av kortet på stedet. 
Lovhjemmel