Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

 • AKT Nettbutikk

  Oppdater busskortet ditt.

  AKT Nettbutikk
 • AKT Billett-app

  Forhåndskjøp enkeltbilletter.

  AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger

Aktuelt

Trafikkflyt

19.NOV 2020 | 14:55
Kristiansand: Henrik Wergelandsgt

Henrik Wergelandsgate stenger for trafikk lørdag 21.11

19.NOV 2020 | 14:50
Arendal: Presteveien

Presteveien v/Stormoen stengt 23.11-29.11

15.OKT 2020 | 14:21
Agder: coronapandemi

Status for kollektivtrafikken på Agder

Alle trafikkmeldinger
Ledig plass på bussen?

Ledig plass på bussen?

Vi fortsetter å jobbe for at du kan reise trygt med oss under den pågående pandemien. Vi lanserer nå en funksjon i reiseplanleggeren som viser hvor mye ledig plass det er på avgangen du venter på.

Les mer om generell status for kollektivtrafikken under pandemien her


Mange av dere trenger fortsatt å reise med oss til tross for den pågående koronapandemien. Hvis du vil ta en senere buss for å unngå overbelastning, kan det være greit å vite hvor mye plass det er på bussen du skal reise med, før du går på. 

Du kan nå lettere ta avgjørelsen om å reise eller ikke

For å gjøre dette mulig lanserer vi nå en ny tjeneste der du i avgangslisten og live-kart i reiseplanleggeren kan se hvor mye plass som er tilgjengelige om bord på nettopp din avgang. Da kan du lettere ta avgjørelsen om du vil reise nå eller heller stå over en avgang. Informasjonen baserer seg på bussenes automatiske passasjertellingssystem som gir oppdaterte passasjertall fra hver holdeplass hvor det enten har vært påstigende passasjerer eller avstigende passasjerer. 

Hvordan tolke symbolene

Antall ledige plasser fremkommer automatisk i avgangslisten i reiseplanleggeren i AKT Reise og våre websider. Du trenger derfor ikke gjøre noe spesielt for å få frem visningen av ledig kapasitet.

 • Hvis feltet vises med ett symbol: Du kan da regne med at bussen er under halvfull og at det er relativt god plass.
 • Hvis feltet vises med to symbol: Du kan da regne med at bussen kan være over halvfull og at det vil være sitteplass tilgjengelig.
 • Hvis feltet vises med tre symbol: Du kan da regne med at bussen er nær full. Det vil stort sett være ståplasser, selv om det fortsatt kan være enkelte sitteplasser tilgjengelig. Du bør da vurdere å vente til neste avgang.

Hvis ingen symbol vises kan det være at bussen du venter på enda ikke har startet fra avgangsholdeplassen.

 kapasitetsvisning

OBS! For linje 170 mellom Evje og Hovden vil bussen være nær full nå det vises to symboler, grunnet at det for tiden er plassbegrensning og tilnærmet halv kapasitet på denne strekningen.

Merk!

Husk at antall ledige plasser kan endre seg raskt hvis det er mange som stiger av og på ved et stoppested. Selv om bussen din ser tom ut når du ser i avgangslisten, kan den være nesten full når den ankommer holdeplassen din. Eller vice versa.

Sikrest mulig resultater får du når du gjør reisesøket tettest mulig opp til din holdeplass tidsmessig. Oppdater derfor avgangslisten når bussen nærmer seg din holdeplass for å få sikrest mulig resultat.

Oppdaterte rutetider finner du i vår reiseplanlegger eller mobil-appen «AKT Reise».


  

AKT Reise er den enkleste måten å holde seg oppdatert i forhold til endringer som kan skje i rutetilbudet i denne perioden.

 

 
Snarveier