Benytter du deg av QR-koden på holdeplassoppslagene?

Benytter du deg av QR-koden på holdeplassoppslagene?

Da vil du du dessverre oppleve at disse ikke lenger fungerer i en periode fremover.

Nasjonalt holdeplassregister

Alle holdeplassene i Norge er underlagt et nasjonalt holdeplassregister og har sin helt unike «holdeplassidentitet» i kollektivtrafikkens datasystemer. I AKT har vi også koblet holdeplassidentiteten til en unik QR-kode, som du finner på holdeplassoppslagene på holdeplassen hvor du venter på bussen. Å bruke QR-kode er en enkel og uproblematisk måte å få frem sanntidsinformasjon for holdeplassen hvor du venter. Du kan bare scanne QR-koden som finnes på holdeplassoppslaget, som deretter tar deg til avgangslisten for denne holdeplassen i reiseplanleggeren vår. 

Overgang til nytt, nasjonalt holdeplassregister

For at vi skal kunne levere oppdaterte holdeplassdata til andre nasjonale systemer, og for at andre nasjonale systemer skulle kunne utnytte AKTs data, har vi lagt om formatet som rutedataene lages på til en nasjonal standard. Dette innvirker igjen på hvordan QR-koden på holdeplassoppslaget fungerer på. QR-koden på holdeplassoppslagene er linket til det gamle holdeplassregisteret, og vil derfor ikke fungere før vi får opp nye holdeplassoppslag som lenker til det nye holdeplassregisteret. Dette vil være på plass igjen når vi endrer ruteplanene våre. 

Last ned AKT Reise-appen for hele Agder

I AKT Reise kan du søke opp avganger fra en spesifikk holdeplass eller gjøre et reisesøk fra og til ulike adresser/holdeplasser. Du kan også få frem bussen "live" i kartvisning, slik at du har kontroll på om bussen virkelig er på vei til holdeplassen. I reiseplanleggeren kan du også se hvor mye ledig kapasitet det er om bord på bussen du venter på. Du kan også enkelt legge til din Favorittholdeplass eller Favorittreise i reiseplanleggerappen.

last ned fra app store last ned fra google play

 

 

Har du lagt til «Favoritter» i AKT Reise?

I appen AKT Reise kan du enkelt legge til din favorittholdeplass eller favorittreise. Favoritter legger du til ved å trykke på stjernesymbolet og du henter enkelt opp Favorittreisen din senere i knappen "Favoritter" (ved stjernesymbolet) på bunn av mobilskjermen/appen. Enkelte som tidligere har lagt inn «Favoritter» på avgangsvisning i reiseappen må også legge inn Favoritter på nytt, grunnet overgangen til nytt holdeplassregister.