Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

 • AKT Nettbutikk

  Oppdater busskortet ditt.

  AKT Nettbutikk
 • NYHET! AKT Billett-app

  Forhåndskjøp enkeltbilletter.

  NYHET! AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger
Flybuss

Flybuss – for deg som skal reise til/fra Kristiansand Lufthavn Kjevik

Flybussene mellom Arendal/Grimstad/Lillesand og Kristiansand Lufthavn Kjevik er et kommersielt tilbud som kjører med egne priser, utenom de ordinære fylkesbaserte takstregulativene. Du kan derfor ikke benytte busskortet som du bruker på ordinære linjer som kjøres på oppdrag for AKT. For reiser mellom Kristiansand og Kjevik er det ikke noe kommersielt flybusstilbud. Linje 35 Kristiansand - Kjevik - Tveit - Birkeland er for tiden det eneste ordinære busstilbudet mellom Kristiansand sentrum og Kjevik. På linje 35 kan AKT busskort og AKT Billett-appen benyttes.

Flybuss

I reiseplanleggeren er Flybussene markert med "FLY".

 

ARENDAL-GRIMSTAD-LILLESAND-KJEVIK (Kristiansand Lufthavn)

For flybusstilbud mellom Arendal/Grimstad/Lillesand og Kristiansand Lufthavn Kjevik har du to selskaper å velge mellom.

Agder flyekspress kjører flybuss på dagtid, hverdager, mellom Arendal/Grimstad og Kristiansand Lufthavn Kjevik. For rutetider, kjørestrekning og priser for flybuss Agder Flyekspress – se ekstern nettside http://www.flyekspress.no

Nettbuss Ekspress har flybusstilbud som direkte avganger til flyplassen om morgenen og fra flyplassen om kvelden. For rutetider, kjørestrekning og priser for flybuss Nettbuss Ekspress – se ekstern nettside http://www.nettbuss.no/rutetilbud/flybuss/flybussen-i-agder 

NB: Nettbuss innstiller sitt Flybusstilbud fra 14. mai 2018 Fra 2. juli vil Flybussen.no starte nytt flybuss tilbud mellom Kjevik og Kristiansand. Tilbudet innebærer 8 avganger hver vei på hverdager, 2 på lørdager og 6/7 på søndager.

NB! AKT er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider!

 

 

 

KRISTIANSAND-KJEVIK (Kristiansand Lufthavn)

Linje 35 Kristiansand - Kjevik - Tveit - Birkeland:

Linje 35 Tveit er for tiden det eneste ordinære busstilbudet mellom Kristiansand sentrum og Kjevik. Linje 35 følger – som enhver ordinære rute – en oppsatt ruteplan og fastsatt trasé. Linje 35 kan derfor ikke tilpasse avgangstider som følge av for eksempel forsinket flyankomst.

Linje 35 benytter ankomst/avgangsholdeplass ved terminalbygget ved plass B (se kart nedenfor).

 

 

AVGANGSHOLDEPLASSER KJEVIK (Kristiansand Lufthavn)

Se kart i lenken nedenfor for informasjon om de ulike bussenes plassering på Kjevik.

 • Plattform B= Linje 35 mot Kristiansand/Tveit  
 • Plattform C = Flybusser mot Lillesand/Grimstad/Arendal 

  

Du kan også se kart over avgangsholdeplasser Kjevik i PDF-filen her!

 

 

Ofte stilte spørsmål

Flybuss

Flybussene har begrensede muligheter til å vente ved forsinkede flyankomster. Dette er tildels avhengig av når på døgnet flyforsinkelsen skjer og trafikksituasjonen generelt. 

 

Flybussene som trafikkerer Kristiansand lufthavn Kjevik er ikke omfattet av den ordinære reisegarantiordningen i Kristiansand og Aust-Agder.

Reisegarantiordningen omfatter bare busser/ruter som kjører tilskuddsberettigede ruter på vegne av Agder Kollektivtrafikk AS. Flybussene kjøres som selvstendige kommersielle ruter, med egne priser og ruteplaner, flybussene er derfor ikke innenfor AKTs reisegarantiordning.